ETAPA A TERCERA REGIONAL

Aquesta és, fins al moment, l'etapa més llarga del club i que va suposar per l'entitat una eternitat. Quan sota la presidència de Riera és crea l'entitat i s'inscriu l'equip en la lliga de futbol federat a la temporada 1974-1975, les aspiracions del club eren les de mantenir-se en aquesta categoria i poder veure futbol cada quinze dies a Camprodon.

 

Per la formació dels seus primers equips l'entitat confia en la gent de casa. A la participació de joves com Joan Busquets, Ramon Soto, Pere Planella, Miquel Claret, Robert Vila o Enric Vila, trobem alguns jugadors amb més experiència com Collboni o Manel Velasco que havien militat en diferents equips de futbol federat de la comarca del Ripollès i que aportaven a l'equip l'experiència necessària per jugar en aquells primers anys. L'equip estava entrenat per Walter Pairó i Josep Roca.

 

Riera, que havia estat el primer president del club, com a president que era també del Casal Camprodoní, dona pas a la residència del club a Andreu Monturiol, més conegut com l'Andreu Sala.

 

L'any 1974 l'equip s'inscriu a la federació com a Unión Deportiva Casal Camprodoní. A finals dels anys setanta s'inscriu com a Unión Deportiva Camprodon. És l'any 1982 quan es redacten uns nous estatuts que l'equip s'anomena Unió Esportiva Camprodon.

 

Equip U.E.Camprodon any 1982
Equip U.E.Camprodon any 1982

 

L'any 1982 l'equip és pràcticament Camprodoní. En ell trobem un històric del futbol Camprodoni com Jordi Serrano, que era el porter acompanyat de Enric Vila, Jordi Romans, Joan Hoyo "Juanito", Ramon Soto, Amadeu Rosell, Pere Busquets, Joan Busquets, Miquel Claret, entre d'altres. L'equip era entrenat encara per Walter Pairo.

 

Els equips es succeeixen i les juntes també. Monturiol dóna pas a una nova junta sota la presidència de Josep Rous.

Primer Equip Infantil
Primer Equip Infantil

 

Dins de la Junta comencem a trobar ja alguns dels jugadors que havien iniciat la seva vinculació amb l'entitat jugant en les primeres temporades de l'equip.

 

Es justament en aquesta junta, quan Manuel velasco i Joan Guitart decideixen impulsar la creació dels 2 primers equips de futbol base de l'entitat.

Tot i la quantitat de nois que s'apunten a jugar amb els equips del Camprodon, i que els equips segueixen durant anys participant en diferents competicions federades sobretot a la comarca d'Osona, l'experiència queda acotada a aquests dos equips i alguns d'aquests jugadors acabarien jugant amb el Primer Equip en l'etapa final a la tercera regional.

 

Un exemple de com eren les diferents temporades la trobem en la classificació de l'any 1985-1986 on el Camprodon ocupa la 14ena posició. En aquell any l'equip jugava amb equips del Ripollès com la Ribetana, de la Garrotxa com el Bosc de Tosca o el Santa Pau, del Pla de l'Estany com el Serinyà o el Sant Miquel de Campmajor i fins i tot de la Cerdanya. Els desplaçaments eren importants i els partits es vivien amb molta intensitat.

Un dels derbis de 3ª regional (Vilallonga vs. Camprodon)
Un dels derbis de 3ª regional (Vilallonga vs. Camprodon)

A Josep Rous el succeeixen en la presidència de la Unió Esportiva Camprodon, Damià Vila. Durant aquells anys el club segueix immers en la tercera categoria regional, és durant aquells anys quant apareix la màxima rivalitat en el futbol de la Vall de Camprodon, amb la creació del Futbol Club Vilallonga.

 

A les rivalitats ja existents entre els pobles de la Vall, si afegeix a partir de la dècada dels 90 la rivalitat provocada pel món del futbol. Els enfrontaments entre els dos equips de la Vall es viuen com autèntics derbis futbolístics de màxim nivell, no només dins del camp sinó també fora del camp.

Els equips es succeïen i les classificacions no milloraven. L'equip, amb d'intenció de quedar millor classificat que el seu rival de la Vall, comença a incorporar jugadors de fora, D'aquesta manera arriben a jugar a Camprodon diferents jugadors procedents de Ripoll com Pere Munell o de Sant Joan de les Abadesses com Paco Murillo, com també entrenadors que són d'altres poblacions. A la veterania de molts jugadors de Camprodon si intentava sumar la joventut de jugadors d'altres poblacions.

Drenatge del nou Camp de Futbol de Camprodon
Drenatge del nou Camp de Futbol de Camprodon

L'any 1995 és produeix un fet històric a la historia del club com és la construcció del nou camp de futbol a la zona de Can Pascal. Desprès d'anys jugant en el Camp de la Vila, a la Vila de baix, l'equip és desplaça a la vila de dalt, a les noves instal·lacions a la carretera de Molló.

 

Tot i la inauguració de les noves instal·lacions la classificació no millora aquell primer any. La temporada 1995-1996 ja a les noves instal·lacions no és molt profitosa per l'equip, que queda a la novena posició de la classificació. Un dels fets importants que marquen la temporada és que l'equip ha de canviar-se als vestidors de la piscina municipal, ja que en la construcció del nou camp no hi havia suficient pressupost per la construcció dels nous vestidors.

S'acostava una altre de les dates importants de celebració pel club com era el seu vint-i-cinquè aniversari però el Camprodon volia millorar la seva posició a la classificació sobretot davant del repte de poder-se situar a la part alta de la classificació i per davant del principal rival: el Vilallonga de Ter.

Vestidors del nou camp de futbol totalment acabat
Vestidors del nou camp de futbol totalment acabat

Però el camp tampoc estava acabat del tot i era necessari poder disposar d'uns vestidors dins les noves instal·lacions. La crida feta des de la Junta tot demanant la col·laboració dels veïns dona els seus fruits i abans d'acabar la temporada 1996-1997 ja es disposen de les noves dependències fetes pels veïns de Camprodon i amb el finançament de l'Ajuntament.

 

La temporada 1996-1997 acaba amb renovació de la presidència i de gran part de la junta directiva. Damià Vila portava anys malalt i deixa pas a una nova junta que dirigida per Joan Busquets empren el camí i el repte de millorar.

 

L'entrada de gent jove a la nova junta directiva i sobretot de gent de tota la Vall, obre les portes de l'equip Camprodoní a gent amb molta il·lusió com Joan Guillaumes, Enric Guitart o Miquel Sorribes, que juntament amb històrics com Patllari Garcia o Pere Cristina, comencen a treballar amb energies renovades.

Equip infantil creat l’any 1998
Equip infantil creat l’any 1998

L'any 1998 és important per la creació de dos equips que serien molt importants en el futur del Club. Per una banda s'inicia de nou la trajectòria del futbol base amb la creació d'un equip Infantil de nois de la Vall de Camprodon format per, entre altres, Marià Morer, Raúl Mesas, Moisès Solà, Arnau Busquets i altres que sota la direcció de Jaume Puigmal i Joan Solà començaven a jugar a futbol base federat.


Per un altre banda també es va crear un equip de juvenil que, amb un parell d'anys, alguns d'ells protagonitzarien l'ascens de la UE Camprodon de 3a a 2a regional preferent.

L'any 1999 és un any  important per la historia del Club. La Unió Esportiva Camprodon celebra el Vint-i-cinquè aniversari de la seva fundació i ho fa de manera sonada amb una gran celebració.

 

Els actes van començar el dia 22 de maig de 1999 amb una missa al mateix camp de futbol, seguit d'un partit de futbol contra una selecció de jugadors del Ripollès i que va acabar amb un sopar al Pavelló d'esports amb més de 200 persones.

 

L'acte era recollit per la premsa com un fet important però en el terreny futbolístic les coses no milloraven. La temporada 1997-1998 acabava en vuitena posició i la 1998-1999, any de l'aniversari, en cinquena posició.