PRIMERA REGIONAL

Equip U.E. Camprodon temporada 2004-05
Equip U.E. Camprodon temporada 2004-05

La temporada 2001-2002 l'equip torna a ser entrenat per Miquel Forcadell i Carles Camacho. L'equip és reforça amb diferents jugadors amb experiència que provenen majoritàriament de la comarca de la Garrotxa.

 

L'equip acusa des de l'inici, la manca d'experiència a la categoria i ho passa molt malament fins a situar-se en posicions de descens. Com acostuma a passar en aquests casos, la junta directiva decideix canviar d'entrenadors, però curiosament, són els propis jugadors qui es fan càrrec de la direcció de l'èquip. Dos dels jugadors que havien arribat aquesta temporada i amb més experiència es fan càrrec de l'equip fins a la salvació: en Miquel Barcons i en Toni Sielva.

 

La temporada 2002-2003 comença amb Manel Puigvert a la banqueta. L'arribada d'aquest entrenador marcarà en certa manera gran part de l'història del Camprodon a 1a Regional. Puigvert provenia de diferents equips de la província de Girona i tenia amplia experiència. Com a jugador havia jugat en el Real Zaragoza i com entrenador havia dirigit equips tant importants com la UE Olot. Amb Puigvert és renova pràcticament tot l'equip i es crea una bona plantilla que aquella temporada no passa penúries i acaba per sobre de mitja taula.

 

Les coses per Puigvert no són iguals a la següent temporada: la 2003-2004. L'equip no acaba de funcionar al llarg de tota la temporada i els problemes amb alguns dels jugadors es multipliquen conforme passen les setmanes. Al final, tot i que l'equip salva correctament la categoria, la pressió que exerceixen alguns jugadors sobre l'entrenador obliga a Manel Puigvert a agafar les maletes i marxar de Camprodon.

 

Però la temporada 2003-2004 també deixa moltes pàgines positives a la historia del Camprodon. Una de les darreres es produeix en el darrer cap de setmana del mes de maig amb la celebració del 1r Torneig Germans Vila Riera de Futbol 7. Un torneig que va creixent any darrera any fins als nostres dies.

Retornant al primer equip, ens trobem a la temporada 2004-2005. Arriba a la banqueta un nou tàndem d'entrenadors: Joan Carles Carnedero i Sergi Bassaganya.

Aquesta és sense dubte una temporada històrica pel Club en el seu pas per la Primera Regional ja que s'aconsegueix acabar la temporada en 3a posició, una de les millors classificacions a la 1a Regional.

 

Al final de la temporada, el darrer partit és va jugar a la Bisbal d'Empordà. El Ripoll ja era matemàticament el primer classificat de la categoria, però el Camprodon encara tenia opcions de poder jugar la promoció.

 

Tot i la victòria del Camprodon al camp del Bisbalenc per 0 a 1, el Farners no va fallar i va ser aquest l'equip que va jugar la promoció. El Camprodon complia aconseguint no perdre en els darrers 9 partits i assegurant una meritòria 3a posició a Primera Regional.

Desprès de l'èxit de la temporada anterior, l'equip no és reforça excessivament, i afronta amb veritable il·lusió la nova temporada 2005-2006. Repeteixen a la banqueta Carnedero i Bassaganya però la cosa es complica ràpidament. Tot i els bons jugadors que formen la plantilla, durant les primeres setmanes els jugadors pateixen diverses lesions que deixen l'equip en quadre i la infermeria del club plena.

 

La temporada es complica conforme passen les setmanes i l'equip passa 7 setmanes gairebé sense puntuar. A partir d'aquell moment les coses canvien. Una de les primeres reaccions es produeix en el derbi al camp de l'Abadessenc que el Camprodon guanya per 0 a 2.

Equip temporada 2005-06
Equip temporada 2005-06

A la segona part del campionat el Camprodon realitza molt bona temporada i va arribar a situar-se quart a la classificació i a només 7 punts del líder, el Llagostera, i acabant en una meritòria sisena posició.

La temporada 2006-2007 comença amb canvi a la Banqueta i el que havia estat el segon entrenador de Carnerero, Sergi Bassaganya substitueix al que havia estat el líder de l'equip les dues darreres.

 

Bassaganya formarà parella amb un altre santjoaní: Eusebio Murillo i desprès dels 2 darrers anys es torna a confiar en la plantilla dels darrers anys amb alguns reforços molt interessants.

 

Tot i les aspiracions i bones sensacions que mostra l'equip en la pretemporada, la veritat és que l'equip no funciona en tota la primera volta. El mes de novembre, desprès de perdre el derbi amb el CF Ripoll que havia baixat de Preferent la Unió Esportiva Camprodon ocupa la setzena posició.

Les coses segueixen sense funcionar i els resultats no acompanyen. El Camprodon juga un partit clau contra un dels equips més fluixos del campionat, el Porqueres. El resultat negatiu pel conjunt Camprodoni suposa la dimissió de Sergi Bassaganya.

 

La dimissió de Bassaganya porta a la banqueta un altre santjoaní Lluís Abascal. Els problemes no es solucionen i la posició de l'equip en la classificació comença a ser molt delicada. Un altre partit clau es produeix amb el Vilajuïga que després de no guanyar-se, provoca la destitució d'Abascal.

 

La temporada més complicada fins el moment del Camprodon a Primera Regional, acaba amb l'arribada de nou a la banqueta d'un vell conegut: Manel Puigvert.

El debut de Puigvert coincideix amb un altre derbi, amb el CF Ripoll que és juga al camp del Campdevànol i que acaba amb un altre derrota del Camprodon.

 

Les darreres jornades són molt complicades pel Camprodon. Al final, tot i perdre el darrer partit al camp del líder, l'Amer, per 3-2 el Camprodon tanca la temporada dels tres entrenadors en tretzena posició i permet a Puigvert començar a treballar en la propera temporada.

Plantilla UE Camprodon 07-08
Plantilla UE Camprodon 07-08

La temporada 2007-2008 s'inicia amb un equip molt renovat. La pèssima temporada anterior obliga a fer molts canvis i s'incorporen fins a nou jugadors nous. Entre les incorporacions Toni Coma, Albert Calm, Guillamet, Pedrosa, David Reig, Bassols, Badosa, Raül i Alan.

 

La temporada no comença malament i la qualitat dels jugadors es demostra setmana darrera setmana. El primer derbi és guanya 1 a 0. La primera volta del campionat és pràcticament impecable per l'equip Camprodoní i gairebé no va conèixer la derrota.

 

La segona volta té dues parts absolutament diferents, una primera part on l'equip segueix mantenint una excel·lent sèrie guanyadora i que acaba pràcticament coincidint amb la salvació matemàtica de l'equip i una segona part molt dolenta on encadenen diverses derrotes. Aquella temporada d'excel·lent joc acaba al final amb l'equip a la part alta de la classificació, a la quarta posició.

1r. Equip temporada 2008-09
1r. Equip temporada 2008-09

La temporada 2008-2009 es planteja de nou amb Puigvert a la banqueta. La veritat és que l'equip torna a plantejar-se sense gaires reforços després de la temporada anterior però amb prous noms nous per donar solidesa al nou projecte. Tot i els fitxatges l'equip no comença excessivament bé la temporada. Els partits es succeeixen però els resultats no arriben. L'equip al llarg de la temporada s'enfonsa a la part baixa de la classificació.

 

La temporada és veritablement complicada i l'equip no respira en cap moment. Fins i tot en algunes setmanes trobem al Camprodon en les posicions de descens directe.

 

Els derbis tampoc aporten res positiu durant la primera volta. Aquesta temporada es recordarà per ser la que va guanyar la UE Olot sense cap esforç. Una setmana abans del derbi amb l'Olot, aquest guanya matemàticament el campionat. El derbi amb el líder es presenta complicat perquè l'Olot no havia perdut fins aquell moment cap partit. La victòria del Camprodon marca un inici de certa recuperació que es veu també en les darreres setmanes on l'equip guanya el primer derbi amb el Ripoll 1-0 i amb l'Abadessenc 3-0.

 

Els darrers partits són autèntiques finals que arriben a l'extrem de que és desiciu guanyar a la darrera jornada. Però si la temporada havia estat complicada, la pluja també va posar emoció en aquell partit, que es va haver de suspendre i jugar-lo una setmana més tard. Set dies més tard i després d'haver-se acabat la lliga, el Camprodon va guanyar el partit amb el Gironès Sàbat per 3-1 i aconseguia acabar la darrera temporada en tretzena posició seguint un any més a Primera Regional.

 

La temporada 2009-2010 es recordarà per ser la millor fins al moment, de tota la història del Camprodon. L'equip es confia a Manel Puigvert i aquest a una estructura similar a la de l'any anterior amb poques incorporacions exceptuant a LLuís Arimany que arriba del Banyoles i Maiki de la EF Garrotxa. L'equip desenvolupa una temporada 10 i acaba la temporada segon. Aquesta classificació li permet jugar la promoció d'ascens a preferent per primera vegada contra l'Avià.

 

El resultat de la promoció deixa al Camprodon una temporada més a Primera Regional tot preparant ja una nova temporada.

Estrena de la nova gespa artificial
Estrena de la nova gespa artificial

La temporada 2010-2011 és la última de Primera Regional degut a una reestructuració de la federació. L'equip haurà d'aconseguir mantenir-se en una lliga on descendiràn un bon grapat d'equip si vol jugar a la nova categoria equivalent, la Segona Catalana. Després de baixes importants com les de Prieto, Falguera o Maiki, l'equip es refoça amb incorporacions com les de Karam, David, Bobi o Codina. Finalment l'equip quedà tercer a la lliga, posició que li permetia conservar la categoria. 

 

Durant aquesta temporada, el 28 de novembre de 2010 es va estrenar la nova gesta artificial del Camp de la Vila, coincidint amb el partit de lliga entre la UE Camprodon i el CE Sant Hilari.