CONEIX LA VALL DE CAMPRODON

La Vall de Camprodon es troba a l'extrem oriental dels Pirineus, a poc més de 70 km del mar Mediterrani. El fet de tenir les darreres alçades de muntanyes de més de 2.000 m. i el fet d'estar al costat de l'Alta Garrotxa, dóna a la vall un caràcter especial. Geogràficament, el territori en el que ens movem va des de Beget a 500 m. fins a Bastiments, a 2.868 m. Aquesta amplitud de nivells dóna una màxima diversitat de clima, paisatge, flora i fauna. No hi ha cap altre lloc als Pirineus, ni potser a Europa, amb aquestes característiques.

Apart del seu encant paisatgistic, poseeix un extens llegat cultura, herència del romànic.

 

La Vall de Camprodon és un lloc idòni per passar uns dies plens de troballes i sorpreses, enmig d'un ambient tranquil i hospitalari. Disfrutar de la possibilitat de practicar esports com el senderisme, esquí hípica, golf, etc. o apofitar les intal·lacions que els diferents municipis posen a disposició del públic, com ara pistes de tennis, piscines, pavellons, etc.tota la Vall compte tant amb comerços tradicionals com moderns, així com una amplia oferta hotelera per tots els gustos, desde hotels fins a càmpings, i amb restaurants que ogereixen una gastronomia basada amb els productes típics de la zona.

 

La Vall de Camprodon és un lloc idòni tant per buscar tranquilitat amb la família, com l'ambient més animat per joves.

 

Els municipis que formen la Vall són St. Pau de Segúries, Camprodon, Molló, Llanars, Vilallonga de Ter i Setcases.

MAPA DE LA VALL

LLANARS

Seguint amunt el curs del riu Ter trobem a 2 Km. de Camprodon trobem el Poble de Llanars. Tot passejant'-hi podem observar el contrast entre el nucli més antic, amb els carrerons estrats, i les noves urbanitzacions. Nombrosos camins veïnals i ramaders permeten gaudir d'un paissatge obert i asolellat.

 

ESGÉLSIA DE SANT ESTEVE

L'element més interessant de l'interior de l'església és la pintura sobre fusta del frontal de l'altar, lúnic de la comarca que es conserva en el lloc on va ser creat. Destaca també el portal d'entrada i ferramenta de la porta.

SANT PAU DE SEGÚRIES

Els inicis del poble de Sant Pau de Segúries es remunten a l'època romana, de la qual encara se'n conserven restes de la calçada original. Una de les festes més populars del municipi troba en aquesta calçada el seu origen: la Caminada Popular per la Via Romana.

 

VIA ROMANA DEL CAPSACOSTA

Es tracta de la Via Annia, un brancal de la Via Augusta. Fou construïda en època romana i unia les terres del litoral amb les del Pirineu. Resten molts elements arquitectònics romans: murs de contenció, camins en serpent per salvar el pendent, guarda-rodes, etc.

MOLLÓ

Molló uneix la Vall de Camprodon amb França a través de l'antic pas de Coll d'Ares, des d'on s'observa una fantàstica panoràmica del país veí. Annexionats a la vila de Volló hi trobem els veïnats de Fabert i Espinavell, on cada 13 d'Octubre té lloc la tradicional i popular Tria de Mulats.

 

ESGLÉSIA DE SANTA CECÍLIA

Església de finals del segle XII d'una sola nau coberta amb una volta de canó apuntalada. El campanar de cinc pisos constitueix un bonic exemplar esvelt i elegant de similituds artístiques amb el campanar de Sant Cristòfol de Beget.

VILALLONGA DE TER

A Vilallonga de Ter hi trobem una de les prieres centrals elèctriques de Catalunya. Destaquen els nombrosos vestigis romànics, prats de pastura, boscos de pins i roures, i els majestuosos cims que emmarquen la vila, encapçalats pel cim del Balandrau. Té agreats els veïnats de Tregurà de Dalt, Tregurà de Baix, Abella, i la Roca.

 

LA ROCA

Petit nucli esglaonat ubicat en un característic penyal que substitueix un antic castell feudal.

SETCASES

Setcases és un poble pintoresc, amb cases, carrers i carrerons de pedra acuradament restaurats que guarden tot el regust tradicional. Aquest antic nucli rural ha esdevingut un dels punts més turístics de la comarca gràcies a la proximitat de les pistes d’esquí de Vallter 2000, i a l’espectacularitat del seu entorn, envoltada de cims que freguen els 3.000 m. d’alçada com el Bastiments, el Gra de Fajol, el Costabona, etc.

 

NAIXEMENT DEL RIU TER

Situat a Ulldeter a 2.425m. d'altitud. A uns cent metres del naixement de Ter trobem les restes de l'antic Refugi d'Ulldeter, que va ser el primer refugi d'alta muntanya de tot l'Estat Espanyol.

FESTES POPULARS

Festa Major de St. Pau de Segúries - Primer Diumenge de Setembre

Festa Major de de Llanars - Quart Cap de Setmana de Setembre

Festa Major de Vilallonga de Ter - Segon Cap de Setmana de Novembre

Festa Major de Setcases - 29 de Setembre

Festa Major de Molló - 22 de Novembre

Festa de la Germandad, St. Pau de Segúries - Gener

Festa de les herbres, Setcases - Maig

Fira de la Retirada, Molló - Maig o Juny

Festa del Roser, Molló - Juliol

Firallonga, Vilallonga de Ter - Juliol

Festival de Música Vall de Camprodon - Estiu

Fira del Bolet, Setcases - Setembre

Fira de la Patata, Molló - Setembre

Tria de Mulats, Espinavell - 13 d'Octubre

Caminada per la Via Romana, St. Pau de segúries - Octubre

Marcat de la Patata, Vilallonga de Ter - Pont de la Puríssima

Festa Petita de Llanars - 26 de desembre